Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

VÉRNYOMÁS

Egy ismerősöm szerint magas vérnyomás azóta létezik amióta feltalálták a vérnyomásmérőt. Lehet benne valami. Mert nagyon régen is éltek emberek mindenféle ilyen modern kütyük nélkül. És boldogok voltak. Rövidebb ideig éltek, de boldogabban és egészségesebben.

Most meg van aki több vérnyomáscsökkentőt is szed egyszerre és csak egyre boldogtalanabb, mert csak halmozódnak a gyógyszerek és egyre betegebbek az emberek. Szerintem még az orvosok is tesznek érte, hogy így legyen. Bár erről nem is tudnak szerintem. Mert a vérnyomásnál maradva szerintem a vérnyomásmérők beállítása is befolyásolja a vérnyomást. Persze nem biztos, nem vagyok orvos, ez csak az én privát véleményem. Mert ha ellenőrzésre megyek és karos mérővel mérik a vérnyomásomat ami nagyon elszorítja a karomat sokkal többet mérnek, mint én itthon a csuklómon, vagy a házi orvosom szintén egy karos mérővel ami nem szorít annyira. Bizonyítani nem tudom, ez csak egy megérzés.

A másik amit nem értek, hogy miért vannak olyanok akik egyszerre több -féle vérnyomáscsökkentőt is szednek. Azt még megértem, hogy egy idő után lecserélik a gyógyszert, vagy ha nem bírja valaki gyomra kap mellé a gyomrára is valami csodabogyót. Aztán újabbat és újabbat és egyre többet. És ettől a rengeteg kemikáliától tényleg betegek lesznek.

Most meg egy csomó vérnyomáscsökkentő „gyógyszer”-t ki is vontak a forgalomból Valsartan tartalmuk miatt. Amit én szedek azt is kivonták a forgalomból. Nem igazán izgat. Úgy is csak nyáron szedem amikor a nagy meleg felnyomja a vérnyomásom. Persze nem kötöm az orvosom orrára. Én érzem mikor kell, és ha érzek valamit meg szoktam mérni és ha látom, hogy emelkedik beveszem a „gyógyszer”t.

Abban sincs egyetértés még az orvosok közt sem, hogy mikortól magas a várnyomás. Van aki szerint 120/80 fölött már magas, van aki szerint csak 140/90 fölött.

A természetes megoldásokat ebben is jobban szeretem. Amikor először állapították meg, hogy magas keresgélni kezdtem. Egy ismerősömtől kapott ötlet nagyon jól bevált és még ízlett is. Minden nap becsempésztem a reggelimbe egy kevéske magos mustárt. Nekem bevált. Kipróbáltam, hogy más hallgat-e rám. Nem. Mindenki inkább görcsösen ragaszkodik a „gyógyszerek”-hez. Aztán csodálkoznak, hogy egyre többet szednek.

A Spirulina is jól bevált és az is csak egy csodabogyó. Ami azt illeti az tényleg az. Nem csak a vérnyomást állítja be még sok másra is jó. Ilyen a Chlorella is. Ezek zöld alga kivonatot tartalmaznak. Az alga pedig maga az élet. Az algát nem trágyázzák, nem permetezik és mégis életben marad.

Már azt is halottam a spiritulis tanítómtól, hogy csak tiszta vizet kell inni, mert a víz nem csak a sejtekhez jut el, hanem bekerül a véráramba is és ez által mindjárt hígabb lesz a vér és ez által a szívnek se kell olyan nagy nyomással áramoltatni és így elkerülhetjük a magas vérnyomást és esetleg a vérhigítót is.

0 Tovább

NEM JELENTKEZEM

Mostanában nem jelentkezem új írásokkal, de nem azért, mert meggondoltam magam. Még mindig szeretek írni, csak valahogy az ihletem ritkult. Meg mostanában mindig történik velem valami ami eltereli a gondolataimat.

Legutóbb Pécsváradon a Parafesztiválon voltam.

Amikor elküldtem néhány versemet meg egy önéletrajzi írásomat nem voltam biztos benne, hogy közönség elé állhatok velük. Nagyon jó, különleges érzés volt, pedig csak fölolvastam az önéletrajzomat. Nem is ez volt az első felolvasásom.

Évekkel ezelőtt az akkori munkahelyemen elindítottunk néhányan egy irodalmi klubbot. Akkor még minden tag a saját verseit olvasta fel. Igaz, a közönség csak a rádióban hallhatott, most meg szemben álltam a közönségemmel.

Előtte meg Pesten töltöttem néhány napot. Odaérkezésünk napján egy önkiszolgáló étteremben ebédeltünk. Nagyon tetszett. Egyszerre akár több féle ételt is megkóstolhattam. Ilyen éttermet itthon Pécsen is lehetne üzemeltetni. Jó üzlet lenne, mivel nálunk nincs ilyen és szerintem itt is sokan látogatnák.

Maradjunk még Pesten. Pontosabban a Margit szigeten. Egy napfényes, de nem túl meleg napon kihajóztunk a lányommal a Margit szigetre.

Egész délután ott voltunk. Aznap rengeteg ember sétált, bringózott a szigeten. Energia áradat. Mi is Bringó- hintózni akartunk, de hiába jártuk be a szigetet nem találtuk meg, hogy hol lehetett volna egyet bérelni. Mire végre megtaláltuk eleredt az eső. Egyikünknél se volt esernyő. Jól eláztunk. Nem mi voltunk az egyedüliek. Mire végre jött a villamos rengeteg bőrig ázott ember gyűlt össze a megállóban. Mire hazaértünk Kari bá' is hazahozta anyut. Ők a temetőben voltak. István meg késő estig dolgozott azon a napon.

A délutáni kalandunk után este megleptük Istvánt a pizzériában. Ott vacsoráztunk.

Másnap meg egy szemináriumon voltam. Visszamenőleg is megkaptam mind a három eddig át nem vett coach bizonyítványomat. Büszke voltam magamra legalább azon a hétvégén. Hamar elszállt a büszkeségem, pedig azóta már megszereztem a Nemzetközi Coach diplomámat is, csak át kéne venni. Nem egyszerű a lányomékkal időt egyeztetni, hogy el tudjanak kísérni. Ők mind a ketten olyan helyen dolgoznak ahol csak ritkán szabad egyszerre legalább két napjuk. Főleg hétvégén. A PPH szemináriumok meg csak havonta egy alkalommal vasárnapokon vannak. Újabb fejtörés, egyeztetés.

Arra is gondoltam, hogy reggel mennék, este meg haza Pécsre. Tömegközlekedéssel nem egyszerű.

0 Tovább

Zenei emlékhétvégék

Megint emlékhétvégét kell tartanunk egy valójában ismeretlen ember emlékére. Meghalt egy fiatal zenész akit valójában nem is ismertünk.

Akiket ismertünk, szerettünk, értettük a dalait azokat rendre gyorsan elfelejtik a rádiók, mert magyarok. Az ő emlékükre miért nem tartanak emlékhétvégét? Mert magyarok. Őket elintézik néhány szóval, esetleg néhány slágerükkel. Ezzel aztán örökre feledésbe merülnek. Mintha már szégyellnünk kéne az anyanyelvünket.

Ezeket az idegeneket meg egész hétvégén hallgathatjuk. És ezeket nevezik igazi slágereknek. Az igaz, hogy maiak, de a slágerektől nagyon messze vannak. Jó, akad egy-kettő. Szerintem akkor lenne sláger ha az emberek tömegével dúdolnák esetleg még énekelgetnék is. Ha nem is értjük hogyan? Jó, lehet, hogy a fiatalok egy része tud angolul, de nem csak ők léteznek. Sőt. Ők vannak kevesebben. Sokkal kevesebben.

Rajtuk kívül vannak idősebbek is. Akik szívesebben emlékeznének a magyar zenészekre. Nem sorolok neveket, rájuk igazán emlékezhetnénk. Az ő dalaikat még dúdolni, énekelgetni is tudtuk. Azok voltak az igazi slágerek.

Amikor még diák voltam ezek voltak az igazi slágerek. Suli után otthon egész délután szólt mellettem a rádió. Még lecke közben is. Sok slágert fejből tudtam. Apám sokszor meg is jegyezte, hogy vagy tanulás, vagy zene.

Ma meg zenében csak néha lehet magyarokat hallani. Nagyon néha. Egyre ritkábban. Mintha szégyellnünk kéne, hogy magyarok vagyunk. Pedig nekünk is vannak jó zenéink. Némelyik még esetleg a sláger szintet is elérné ha többször hallanánk őket.

Vagy talán az angolok kisajátították a magyar slágereket? Kérjük vissza a magyar zenéket.

Esetleg csak én vagyok így ezzel?

 

0 Tovább

Egészség

Egészség

Mindenki egészségesen jön erre a világra. Van aki sokáig meg tudja őrizni, de sokan gyorsan elvesztik. Hogy ki meddig tudja megőrizni függ az immunrendszertől is. Meg a gondolatoktól, a gondolkozástól és a lélektől is a spiritualitás szerint.

A „gyógyszer” reklámok hatására sokakban elhatalmasodik egy betegség érzet. Az agy ezt az ingert küldi az immunrendszernek ami ennek hatására beindítja a faló sejteket. Már ha még jól működnek. Mert az oltóanyag reklámok hatására sokan azonnal beadatják maguknak. Az meg sem fordul a fejükben, hogy ezzel hosszútávon esetleg tönkreteszik, – elkényelmesítik – hozzászoktatják az immunrendszerüket, ezzel szervezetük természetes védekező képességét.

A Wikipédia meghatározása szerint: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya”. A fogyatékosság nem zárja ki az egészséget.

Ezzel igazán egyetértek. Mozgássérültségem és egy vesém ellenére tökéletesen egészségesnek érzem magam. Ez csak egy maradandó állapot amivel együtt kell élnem. Ezek ellenére meg sem fordul a fejemben marék számra szedni „gyógyszereket” és az oltásokat is mellőzöm. Nem beszélve azok mellékhatásairól. Így az agyam is egészségtudatos. Ezért ha szükséges minden esetben aktiváló, mozgósító üzenetet küld a jól működő immunrendszeremnek amit - remélem – még nem tettem tönkre „gyógyszerekkel”. Persze azért időnként én is megsegítem az immunrendszerem munkáját. De csak vitaminokkal.

Véleményem szerint a „gyógyszereknek” csak a gyógyszer gyártókra – azokra is csak anyagilag – van jó hatása.

0 Tovább

helyesiras

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />