Már több kritikus írásom is napvilágot látott legalább itt az interneten „ Orvoskritika” címmel. Nem árt egy kis kritika a maradék egészségügynek sem. Hátha egyszer csak észreveszi valaki olyan is aki tudna rajta – persze csak ha valóban segíteni akar – javítani.

Ott kezdtem a kritizálást, hogy anyukám tavaly augusztus közepe és egy rossz lépés miatt nem tud járni és a „nagy tudású” orvosaink csak küldözgetik ide-oda. Én úgy mondanám, hogy Ping-Pongoznak (játszadoznak) vele. Vagy tényleg csak ennyire telne a tudományukból?

Ma egy Ultrahang leletet akartam megmutatni az orvosának. - Nem gondoltam, hogy ehhez is időpontot kell kérni. - Négyen voltak előttem, a rendelés ½ 1-ig tartott. Gondoltam addig csak kijön az asszisztens és oda tudom adni a leletet, hogy megmutassa a doktornőnek. Ki is jött és el is küldött, hogy kérjek mára időpontot, mert csak akkor tudja megnézni a doktornő. Nem igazán értettem vele egyet, de ha ez kell a békéhez kértem volna mára egy időpontot.

Elmondtam a recepción, hogy az asszisztens mondta, hogy mára. Hiába. A recepciós csak azt szajkózta, hogy a gép legelőbb csak október 16-ra ad időpontot. Egy kis jóindulattal tudott volna a gép nélkül is adni egy időpontot mára, tekintve, hogy négy ember volt ott. ( Gép nélkül már erre is képtelen? Ez is meghaladja a tudását?) Persze nem neki fáj, nem ő nem tud lábra állni. Jó dolgában nem tudja mit tagadjon meg.

Az orvosok se különbek. Tudom, hogy orvos hiány van, - az okát is tudja mindenki – de aki itthon maradt a pályán azért gyógyíthatna is. Erre esküdtek föl. Nem? Vagy már azt is elfelejtették?