Miután ismét visszakaptam az életem elkövettem néhány olyan hibát aminek „ köszönhetően ” bekerültem egy olyan spirálba ami – úgy érzem – alaposan megakasztotta az életem.

Az első nagy hibázásom az volt amikor a hosszú évekig gyűjtögetett pénzecskémet alapos meggondolás nélkül úgy fektettem be, hogy nem néztem alaposan utána a kivitelező cégnek akikkel kicseréltettem az ablakaimat. Ezt egyre jobban bánom és újra csinálnám.

Már a csere előtt elkövettem egy óriási hibát. Addig gondolkoztam amíg lemaradtam a kivitelező cég bevezető akciójáról, ami szerint az ablak csere mellé ingyen redőnyt is beépítettek volna. - Ez nem egy óriási hiba mondhatná egy dolgozó átlag ember. Csak pénz kérdése. Na igen. Másnak csak ennyi. De nem egy sérült embernek akinek nincs havi fizetése.

A következő, hogy nem néztem alaposan a munkások körmére akik ezt ki is használták. Hatalmas port és koszt hagytak maguk után. – Ez nem rendkívüli mondhatnák. De ha azt nézem, hogy egy korábbi ablakcsere alkalmával semmi koszt nem okoztak a munkások akkor már megcáfolható. Az egy komlói cég volt ami sajnos már megszűnt.

Az ablakokról nem húzták le a keret védőfóliáját aminek az eltávolítása egy harmadik emeleti lakás ablakainál magán személynek elég veszélyes. A karnisomat se rakták vissza, mert a régi karnisomat akartam visszarakatni. Annyival elintézte a szaki, hogy nem tudja megcsinálni, pedig már megvetette hozzá a tipliket és a fúrót is.

A fürdőszobában meg cementes kézzel fogták meg a csapot és nem törölték le a csapról a cementet – mert milyen jó érzés a bosszúság okozás – én meg később, csak akkor vettem észre amikor már megkötött a vékony cement réteg.

Így utólag már biztos vagyok benne, hogy azért merték megengedni maguknak a trehány munkát, mert látták, hogy egyedül vagyok és nincs mögöttem egy erélyes férfi. Reklamálni meg nem tudtam akkor még. Örültem, hogy kész lett.

Így utólag meg már nincs pénzem rendbe hozatni.

A következő amit máig bánok, hogy az ingyen felajánlott régi számítógépemet nem annak adtam akinek valóban nagy szüksége lett volna rá, csak későn jelentkezett amikor már odaígértem valakinek.

Az is benne volt, hogy egy régi asztali gép volt amit már egy ideje nem használtam, és gondoltam nem adok valakinek egy esetleg rossz gépet, egy informatikus meg rendbe tudja hozni magának.