Éppen elmúlt a szeretet ünnepe, eljött a vízkereszt ideje. Végre véget értek az év végi ünnepek. Az új év beköszöntével beköszöntött hozzám egy új szerelem reménye is.

Az egyik már régen elfelejtett társkereső oldalról értesítést kaptam, hogy valaki írt nekem. Megörültem, bár kétségeim voltak. Azt írta, hogy már rég óta tetszem, ezért segíteni akar nekem. Fura kezdés, de kíváncsivá tett. Gondoltam úgy is ráérek találkozzunk hátha megtudok valami többet is. Egy kávézóban találkoztunk. Meglepett, hogy a férfiak többségével ellentétben egész jól elbeszélgettünk - anélkül, hogy szexbe torkolt volna. - Legalábbis két mondatnál többet, és azt se harapófogóval kellett kihúzni belőle. Azt is megtudtam, hogy miben akar nekem segíteni. Megörültem, mert amióta kicseréltettem az ablakaimat megbántam, hogy nem tetettem föl redőnyt. - Akkor még nem is volt gyanús, hogy honnan tudja ezt. - Azt mondta, hogy most még ár emelés előtt kell föliratkozni, a csere később is lehetséges. Megbeszéltük, hogy elmegy a papírokért aztán feljön hozzám lemérni az ablakaimat. Mivel még üres a lakásom még egy toll sem volt ott. Azt természetesen ő sem hozott, holott tudta, hogy kelleni fog. Viszont ceruza volt nála. Azzal töltötte ki a megrendelőlapot. Természetesen a cégbélyegző se volt nála. Akkor még én is átsiklottam fölötte. Akkor kezdett gyanússá válni amikor mindjárt be is kellett fizetni az előleget, és még mindig hittem neki. Erre mondják, hogy azért, mert hinni akartam, és ezt használják ki a csalók. Persze ez csak este jutott el az agyamig. Szerencsére másnap is írt még, hogy akar még találkozni velem. Megörültem, hogy talán van remény, hogy hivatalossá tegyük a papírt. Megírtam, hogy találkozhatunk ha hozza a cégbélyegzőt és hivatalossá tesszük a megrendelést. Belement. Eljött, hivatalossá tette a megrendelésemet, még egy üveg bort és egy desszertet is hozott. Szexről pedig egy szó se esett. Ez nagyon meglepett. Vajon mit akarhat? Másnap ez is kiderült. Természetesen úgy, hogy adni akart nekem még egy biztonsági ajtót is. Ekkorra már egyre jobban felébredt bennem a gyanú. Még néhány napig írogatott a társkereső oldalon, de végül csak föladta. Igaz, nem magától. Ő még erőlködött tovább, hogy legalább adjak neki kölcsön. Egészen addig amíg megírtam, hogy neki egy pénzes nő kell aki el tudja tartani. Ekkor talán már érezte, hogy esetleg valami nem úgy fog elsülni ahogy elképzelte.

Nem tudom mit csináljak. Jelentsem az oldalon? Mire mennék vele? Még jó, hogy a megrendelésem már érvényes. Rajta a cégbélyegző is.