Mindenki egészségesen jön erre a világra. Van aki sokáig meg tudja őrizni, de sokan gyorsan elvesztik. Hogy ki meddig tudja megőrizni függ az immunrendszerétől is. Meg a gondolataitól, a gondolkozásától és a lélektől is a spiritualitás szerint.

A „gyógyszer” reklámok hatására sokakban elhatalmasodik egy betegség érzet. Az agy ezt az ingert küldi az immunrendszernek ami ennek hatására beindítja a faló sejteket. Már ha még jól működnek. Mert az oltóanyag reklámok hatására sokan azonnal beadatják maguknak az oltást. Az meg sem fordul a fejükben, hogy ezzel hosszútávon esetleg tönkreteszik, – elkényelmesítik – hozzászoktatják az immunrendszerüket, ezzel elveszítik szervezetük természetes védekező képességét.

 

A Wikipédia meghatározása szerint: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya”. A fogyatékosság nem zárja ki az egészséget.

Ezzel igazán egyetértek. Mozgássérültségem és egy vesém ellenére tökéletesen egészségesnek érzem magam. A vesém hiánya és a mozgássérültségem csak egy maradandó állapot amivel együtt kell élnem. Ezek ellenére meg sem fordul a fejemben marék számra szedni „gyógyszereket” és az oltásokat is mellőzöm. Nem beszélve azok mellékhatásairól. Így az agyam is egészségtudatos marad. Ezért ha szükséges minden esetben aktiváló, mozgósító üzenetet küld a jól működő immunrendszeremnek amit - remélem – még nem tettem tönkre „gyógyszerekkel”. Persze azért időnként én is megsegítem az immunrendszerem munkáját. De csak vitaminokkal.

Véleményem szerint a „gyógyszereknek” csak a gyógyszer gyártókra – azokra is csak anyagilag – van jó hatása.